" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Rumenske badebyer: MAMAIA

mamaia-beach-romania
Mamaia er og blir Romanias ypperste badestripe. Størst og mest moderne, og absolutt den reneste. Her renses sanden med maskiner hver kveld. Her er den flotte badeparken AQUA MAGIC og en gondolbane der man kan se halve badebyen fra lufta, lassevis med barer, diskoteker, klubber, restauranter og butikker. Et  slags Mallorca i Romania om man vil. - Det siste i området er en lang molo med strandpromenade omtrent midt på strandstripa der turister kan spasere en betydelig strekning ut i Svarthavet mens bølgene slår på begge sider.

Hoteller finnes i for det meste kategoriene 3 og oppover - og snart er alle renoverte og lekre. De fleste ligger rett på stranda. Mange har utebasseng. De renoverte hotellene har nesten samtlige fire eller fem stjerner. Mamaia er også den badebyen som per i dag kan tilby godt med ferieleiligheter, spesielt i de nye hotellbyggene som er etablert i den nordlige delen av området. Noen av hotellene er også åpne året rundt , med spa, innebasseng og idrettsanlegg – som for eksempel HOTEL IAKI eid av den rumenske fotballkongen Hagi.

Mamaias negative side er en uhemmet overprising - rumensk sett - på enkelte steder, men alternativer finnes fortsatt - både når det gjelder spisesteder og noen enklere overnattingssteder. Det siste i den sørlige delen av badebyen.

Nær Constanta er det mer folksomt og rumensk enn lenger nord. Denne biten kalles ofte Perla-området og her er det et slags sentrum med badeparken Aqua Magic rett ved, gondolbanestart, flere motebutikker og små markeder. Denne sørenden av Mamaia går over i en tivolipark og en ferielandsby SAT DE VACANTA med hus fra alle rumenske regioner, og deretter er du så å si i Constanta by.

Liker du å spasere er det en flott opplevelse å spasere fra Perlaområdet i Mamaia, krysse hovedgata på de nye fotgjengerbruene, vandre gjennom SAT DE VACANTA . deretter gjennom en vakker og stor bypark ved en innsjø - før du ender opp ved det trivelige og store kjøpesenteret CITY PARK MALL inne i Constantas bydel Tomis 3.

Selve sentrum i Mamia er et par kilometer lenger opp rundt den tidligere kjente utekinoen Albatross som nå er blitt parkeringsplass - med en bred gågate, masse gode restauranter, fontener og flere småbutikker. Man kaller også dette området Cazino og her er show og karneval sommerstid hvis bystyret synes det er på sin plass.

På den nordlige delen av Mamaia er det mer rolig og tilbakelent, i alle fall dagtid. Nattestid er området dominert av et par megaklubber med full rulle nær strandkanten. Etter Caraiman-hotellene flater bebyggelsen i Mamaia ut og går over til kommunen Navodari under navnet Mamaia Nord.

Lokale konserter og påfunn arrangeres over hele Mamaiastripa, men mest i den sørlige enden mot Constanta by. Helt topp? Ja, egentlig, men ikke alltid typisk rumensk og stadig dyrere sammenlignet med andre badebyer.. Tigging og tilfeldig salgmas på beachen er i praksis borte i Mamaia - og prostitusjonen jaget bort fra fortauskantene til usynlige arenaer. Lommetyverier er det største problemet i Mamaia og da for det meste hvis man lar verdisaker ligge ubeskyttet på stranda. Som andre steder i verden. Mamaia har eget turistpoliti og badevakter er plassert i badevakttårn langs hele Mamaiastranda.

Mamaia er uhemmet helkommersiell og strandstolutleiere, vannskiskoler og kitesurfutleiere ligger tett i tett uten mye plass til en egen friplass på et enkelt badehandkle. I toppsesongen er det i helgene mer enn trangt om plassen. Det er betydelig roligere og romsligere i slutten av mai og i begynnelsen av september.

Selv om reiseoperatørene sier at det er billig i Mamaia, så sammenligner de som sagt kun med vestlige priser. Prisene i Mamaia er ofte det dobbelte av hva de er f.eks i Eforie og Navodari. Men selvfølgelig koster det også å oppdatere en hel badeby slik de lokale myndighetene har gjort i Mamaia. Og alt er svært vellykket og gjennomført - og badebyen høster mer ros internasjonalt enn andre rumenske badebyer. Mamaia er også ferieby nummer en for rumenske kjendiser og rumensk elite.

Er du ute etter en internasjonal badeby med høy standard, masse tilbud både aktivitets-og underholdningsmessig – med en dash rumensk atmosfære – er Mamaia noe for deg.
Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD