" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

“Jeg lander med Wizz, men vil raskt til Svarthavet!”

kystennn

NO | REISETIPS ROMANIA | HOW TO GET FROM THE AIRPORT IN BUCURESTI TO THE ROMANIAN SEASIDE RESORTS - IN NORWEGIAN

Vi er i starten av sommersesongen og mange norske turister vil til de rumenske badebyene, men tenker seg om pga usikkerheten med forbindelsen Otopeni – Constanta Vi har flere lesere som spør om dette


Den eneste direkte flyforbindelsen mellom Norge og Romania er flyselskapet Wizz Air med en forbindelse Torp Sandefjord og hovedflyplassen i Bucuresti, Henri Coanda International Airport Otopeni – eller populært kalt bare “Otopeni”. Mange av våre lesere bruker denne flyforbindelsen, så vi har tatt tak i tidene rundt denne flyankomsten.Men tipsene under gjelder selvfølgelig alle ankomster til og avreiser fra flyplassen Otopeni i Bucuresti


I sommer lander Wizz AIr fra Sandefjord i Bucuresti kl 11:55 rumensk tid | 10:55 norsk tid | og dette er en glimrende tid for videre reise f.eks med tog til kysten.

Her er alternativene for en rask reise til kysten etter ankomst Otopeni flyplass:


REVERVERT TRANSPORT MED SPESIALFIRMA
Du kan i forkant bestillle egen transport med firmaet ALT TRANSPORT på nettsiden
http://alt-transportpersoane.ro/ro_RO/
til en pris som starter på 80 lei pr person dersom bilen er full med sine 8 plasser. Du kan også bestille privat uavhengig av antall personer, pris oppgis så fall i hvert tilfelle. ALT TRANSPORT bringer deg til og fra flyplassen til og fra eksakt adresse i Constantaområdet og badebyen uansett avgang og ankomst. Også et godt alternativ for en hjemreise. Enklere kan det ikke gjøres. ALT TRANSPORT er et registrert og godt firma. Romania har flere tjenester av samme type finnes, men prisene varierer mye.


HOTELLET DITT HENTER
Har du kjøpt hotellpakke på et hotell i en av badebyene eller Constanta i forkant, spør resepsjonen som de har hentetjeneste. De fleste hoteller har en slik tjeneste eller garantert har forbindelse med en slik tjeneste. En slik transport for 1 – 4 personer vil koste rundt 500 - 600 lei pr bil. Husk å avtale eksakt pris på forhånd og hvordan transporten betales. Ofte er det cash ved møte på flyplassen. Du må også sikre deg mobilnummeret til sjåføren, be om engelsktalende sådan hvis du ikke kan rumensk og sørge for at sjåføren har flynr og ankomsttid. Du må be sjåføren vente ved utgangen etter pass og bagasje.


TOG TIL BADEBYENE
Her tar du taxi eller flybuss fra OTOPENI FLYPLASS til jernbanestasjonen GARA DE NORD og tog til Constanta eller en av badebyene. Togbilletten koster rundt 70 - 75 lei pr person avhengig av hvor du skal - Constanta - Eforie Nord - Eforie Sud - Costinesti - Neptun eller endestasjonen Mangalia. Du kan kjøpe togbilletter online på
www.infofer.ro
i forkant, printe dem ut og bruke utskriften av billetten med pass. Fungerer utmerket. En fotokopi av billetten på smartphone eller nettbrett godtas også, men kun sammen med pass. Bruker du taxi til GARA DE NORD fra flyplassen, sjekk ALLTID pris i forkant med taxisjåføren.Det bør ikke koste mer enn maks 60 lei. Se mer om taxi og buss fra OTOPENI FLYPLASS helt nederst på denne sida. Bucuresti har ennå ikke noe direkte flytog fra hovedjernbanestasjonen til Otopeni flyplass, - dette er et prosjekt under bygging.


RUTEBUSS TIL KYSTEN
Rutebuss Bucuresti – Constanta koster vanligvis 55 lei pr person , men da må man ta taxi til busstasjonen i Bucuresti fra flyplassen. DU må si klart fra at du skal med buss til Constanta siden Bucuresti har mange ulike busstasjoner. Denne til Constanta ligger et par kvartaler fra hovedjernbanestasjonen GARA DE NORD. Rutebuss hit er komplisert siden du må bytte mange ganger, så taxi er det eneste praktiske for deg som ikke er lokalkjent. Bussene til Constanta går hver time på dagtid og du kan også her kjøpe billetter online 24 timer i forkant på www.autogari.ro
- En fotokopi av billetten på smartphone eller nettbrett godtas uten videre.Online billetter sikrer plass i sommerfulle busser, men bytte billett er ikke uten videre enkelt og tar tid.


FLYMINIBUSS
Firmaet KIRVAD har en direkte minibussrute til eller fra Constanta til eller fra selve flyplassen . Nettside::www.kirvad.ro Her kan du også bestille plass i forkant. Prisen er 80 lei pr person. Fra Constanta bruker du drosje til ditt hotell i Mamaia – eller avtaler henting med hotellet du skal bo på i eventuelle andre badebyer.
KIRVAD har regelmessige avganger i begge retninger døgnet rundt og dette er det nærmeste man kommer en flybuss fra kysten til hovedflyplassen i Bucuresti. Noen av avgangene til Kirvad har også ankomst og avreise i Navodari etter og før Constanta med stoppmuligheter i Mamaia. Dette må du sjekke på nettsiden i forkant i så fall.
Andre busselskaper har forbindelser til Otopeni men da må man ofte bytte buss i Bucuretsi by og derfor anbefaler vi direkteruten med KIRVAD. For avreiser fra Otopeni tidlig om morgenen er Kirvad i praksis det eneste alternativet om man ikke leier privat transport - eller tar en overnatting i Bucuresti før morgenflyet tar av-


MER OM TRANSPORTTJENESTER PÅ FLYPLASSEN HENRI COANDA OTOPENI BUCURESTI


  • FLYBUSSSEN INN TIL BYEN | Kommer du på dagtid – fra tidlig morgen til sen kveld - kan du selvfølgelig ta flybussene 780 og 783 inn til sentrum. Sentrum da definert som jernbanestasjonen GARA DE NORD med buss 780 eller Enhetsplassen PITA UNIRII med buss 783. Bussene går fra bussholdeplassen ved terminal 2 | ankomsthallen inn til sentrum.
    Og fra GARA DE NORD eller PIATA UNIRII ender de opp ved terminal 1 | avgangshallen på flyplassen. En billett vil koste deg tilsvarende 11- 12 nok og gjelder for to turer uansett. Er dere to i følge er det derfor nok med en billett.
    Billetten må kjøpes i automaten ved bussholdeplassen ved ankomsthallen.

  • TAXI INN TIL BYEN | En taxi bør ikke koste deg mer enn 50 – 60 lei fra ankomsthallen og til jernbanestasjonen GARA DE NORD eller et sentrumshotell.. Spør om prisen på forhånd og velg andre enn de som maser på deg ved ankomsthallen. Det finnes også apper som SPEED TAXI som sikrer en ryddig transport fordi alt registreres og du kan gi tilbakemelding direkte til firmaet.. Har du tid og ikke altfor mye bagasje, ta flybussene inn til byen og GARA DE NORD. Og taxi eventuelt derfra til hotellet om så.
    Vi skal være ærlige: Taxiene på Otopeni har dårlig rykte når det gjelder overprising - tross myndighetenes forsøk på å rydde opp flere ganger

  • LEIEBILER | Flere kjente og mindre kjente utleiefirma i tettstedet Otopeni og på selve flyplassen. Utleiefirmaene på flyplassen er listet her. Ta kontakt på forhånd og sjekk betingelsene nøye.SIXT er et firma som flere skandinaver har brukt uten problemer og som vi kjenner til via leserkommentarer. UTLEIEFIRMAENE FOR BIL har skranker i GANGVEISKORRIDOREN mellom to de terminalene.


Trenger mer info? Skriv gjerne til oss på romaniaposten@gmail.com, men vær konkret.
RED | ROMANIAPOSTEN

 

image


. Romanias flotteste privattog til Constanta har webside www.softrans.ro  Ruta etableres før feriesesongen og en billett koster 40 lei.


OK? Har ikke ordnet hotell på den rumenske rivieraen ennå? Send en epost til kontakt@visitromania.no  og de vil gi deg flere tips og konkrete hotelltilbud. På hoteller ved kysten og i Bucuresti om så.

Trenger mer info? Skriv gjerne til oss på romaniaposten@gmail.com, men vær konkret.

Med Norwegian direkte til Romania

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene


TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Noe du vil vite om Romania som reisemål?

Noe du vil vite om Romania som reisemål?

Romania er mer enn du tror!

LANDSBYMUSEET