" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

VALUTA OG SHOPPING


Mange reisebyrå “glemmer” at Romania for mange turister er et meget spennende sted for shopping.. Andre har engasjet guider som blir med turister på shopping i byer som Constanta, Bucuresti og Brasov – med stor suksess. Romania kan forvirre shoppere -  fra et utall gigantiske kjøpesentre til lokale og blomstrende markeder der det selges alt mulig. En guide kan spare shopperne tid ved å ta dem til shoppeområder som interesserer turisten

VALUTA
RON internasjonal kode  - på folkemunne LEI . Alt betales i lei, - selv om EURO er prisindikator på flere produkter og tjenester. Norske sedler er like gangbare som andre sedler ved veksling.
100 RON|LEI = 200 /210 NOK avhengig av valutakurs og avgifter
Alle kjente kredittkort kan benyttes over hele Romania som i Norden.
 Kursen skal komme opp på skjermene før du godkjenner uttak i bankautomatene
Vekslekontor gir ofte dårligere kurs på NOK enn kontantuttak via visa/master i bankautomat.

SHOPPING OG PRISER
Prisantydninger på et sett av produkter finner du på sidene under. Her vil du finne ut hva prisnivået i Romania er for akkurat det du søker. Romania er et rimelig ferieland speiselt når det gjelder mat og drikke, men også vanlige forbruksvarer er gjerne halv pris sammenlignet med Norge.

MEN dette avhenger mye av HVOR man kjøper produktet. Og ekte merkevarer er ofte ikke rimeligere i Romania. Klær og sko produsert i Romania eller Kina er derimot svært rimelige. Det samme vin, øl, tobakk og elektronikk produsert i Romania.


Romanias største onlinebutikk


Noen kjente butikkkjeder:


Romanias største produsent av elektronikk med flere internasjonale premier:


TAXFREE
Alkohol og sigaretter kan være like billig å kjøpe i vanlige forretninger som taxfree på flyplasser. En pakke sigaretter i Romania koster rundr 32 NOK og en flaske rumensk vin kan man få fra 12 NOK og oppover. Parfyme av internasjonale merker er billigere enn i Skandinavia, men ikke direkte billig.

SPESIELT BILLIG I ROMANIA
Handstrikkede sokker, luer etc er svært billig og av topp kvalitet og finnes på lokale markeder. Det samme treskurd, keramikk og trebestikk. Sjekk bare at dette siste er rumenske produkter og ikke Kinaimport.
Elektronikk produsert i Romania eller Kina er billig – og tilbudene svært mange – og ofte holder internasjonal standard. NETTBRETT av det rumenske merket ALLVIEW har fått flere prsier, det samme telefonene for kombinasjon pris og kvalitet.
Klør og sko produsert i Romania er langt billigere enn i Norge og ofte av god kvalitet.

TJENESTER
Frisør, pedikyr, manikyr, tatovering – koster bare en brøkdel av hva det koster i Norge og er av topp kvalitet. Det samme er massasje og wellness. Tannlege koster en tiendedel av hva det gjør i Norge – også for estetiske behandlinger.

SHOPPING BUCURESTI
PARK LANE, VERANDA, BANEASA SHOPPING CITY, BUCURESTI MALL, AFI  PALACE COTROCENI  er noen av de mest populære  kjøpesentrene i Bucuretsi. Mange andre finnes.  Man vil oppdage at flere av mallene har de samme butikkene presentert. Mange malls har også en serie med kjente restaurantkjeder, kinokomplekser, bowlehaller etc.

Er man ute etter billige produkter vil sentrene AUCHAN og CARREFOUR inne i de ulike kjøpesenterene ha ulike tilbud. AUCHAN er etter studier i rumensk presse den billigste kjeden i Romania som selger alt fra mat til klær og elektronikk.  ALTEX er listet som den billigste kjeden for elektronikk. Andre innen elektro er FLANCO og  MEDIA GALAXY

IKEA er representert i Bucuresti. DEDEMAN er en rumensk konkurrent . HENNES MAURITZ her også representert i de fleste rumenske kjøpesentrene av størrelse.

Har man tid og lyst, vil lokale gatemarkeder i flere bydeler friste en glad shopper. Disse markedene er mer loppemarkeder sett med norske øyne, men ikke mindre fargerike av den grunn.

PRUTING 
Pruting er ikke vanlig i Romania som feks i Tyrkia. Men på markeder ved større innkjøp kan man prute. Romania har også mange SECONHAND-butikker der prisene er faste og nesten ” gi-bort”

www.romaniaposten.com | romaniaposten@gmail.com

Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania