" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

OVERNATTING


Hotellstandraden i Romania er blitt meget god. Hvis du velger et hotell med 3 stjerner vil du få en overnatting som tilkfredstiller de fleste behov. Eget bad, TV, WIFI og en god resepsjonstjeneste.  Er du på budsjett vil et tostjerners hotell heller ikke avvike så mye fra denne stanraden. Hoteller med 4 eller 5 stjerner er i toppklasse og har ofte basseng og spa - men også vesentlig dyrere.

Prisene på hoteller uansett klasse varierer mye avhengig av BELIGGENHET og TIDSPERIODE. Jul, nyttpr og ikke minst PÅSKE er høysesong i Romania og et hotellrom koster gjerne opp mot 40% mer enn i andre perioder i storbyene og i fjellene. Det samme gjelder hotellprisene i de rumenske badebyene i perioden 15 juni til 20 august og i Donaudeltaet i juli, august og september. Bestilling od tid i forveien kan sikre en grei pris. Vanlige depsitumsregler gjelder.

BOOKING.com er stor på hotellsøk her som i andre land - men angir ikke alltid rimeligste rom siden ulike hoteller har ulike avtaler med nettstedet ang antallr om etv. Ikke alle gode hoteller er lsitet heller i feks Moldovaregionen.  TRIVAGO.ro lister ofte ulike tilbud fra ulike tjenester i så måte. Nettstedet TOURNEO.ro er et rumensk alternativ til Booking.com, ikke minst i mellomstore og mindre byer i Romania. Nettstedet krever derimot ofte betaling på forskudd.

  • www.tourneo.ro | Rumensk  svar på Booking.com. Har fungert i et tiår.
  • www.turistinfo.ro | Hoteller /gjestehus på typiske feriesteder som kysten og i fjellene
  • www.visitromania.no | Norsk reisebyrå med spesialpakkepriser i flere rumenske hotell i Bucuresti, i abdebyene og Transylvania

De av dere som har besøkt Romania vet at det svarte overnattingsmarkedet er stort i Romania. 30% av markedet sier media. "CAZARE" - " husrom" - annonseres ofte langs veikantene. Noen av disse private utleierne har registrert seg lokalt, men på lang nær alle. Ved å overnatte privat har du ingen rettigheter mht klage eller sikkerhet mht baggasje. Gjestfriheten kan være stor og gi minner for livet - men også det motsatte. Vi anbefaler generelt sett å bruke overnattingssteder som driver etter reglene og er å finne på nettet.

CAMPING

Romania har mange og varierte campingplasser. Hytteutleie en del av alle campingplasser. I somerhalvåret er camping rumenernes ferieform nummer 1 uansett om man er på fjellet eller ved kysten.  Mange bedre plasser har egne nettsider, et eks er http://popas.ro/en/#/home/ i Bucovina.

En oversikt over campingplasser i Romania finner du her http://www.cucortu.ro/toate

Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania