DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Verden største - og verdens nest største vinkjeller? Begge i Rep. Moldova



På jakt etter verdens største vinkjeller ? Den er i republikken Moldova! Den strekker seg hele 200 km og er fylt med nesten 2 millioner flasker vin. Kjelleren heter Mileştii Mici og er den ultimate lekeplassen for vinelskere.

Faktisk, magasinet “Playboy “har kalt Mileştii Mici en av de 9 kuleste stedene i verden for å drikke vin, og hvis du ikke har sansen for Playboy , ble Moldova også omtalt i Bloomberg som verdens neste store vinregion.

Mileştii Mici Vinkjeller ligger I kommunen Mileştii Mici, bare 18 km fra Chişinău, landets hovedstad, og har blitt internasjonalt feiret etter å ha blitt anerkjent som "Den største kvalitetsvinsamlingen i verden" av Guinness World Records.

Vinkjelleren ble stiftet i 1969 som et sted å lagre, bevare og modne høykvalitetsviner. Vinkjelleren opprettholder en konstant fuktighet (85-95%) og temperaturer på 12°C til 14 ° C gjennom hele året. Den dyreste vinen som finnes der koster en hel del , faktisk rundt 480 USD per flaske. Av alle viner som er lagret der er mer enn 70% rød, 20% hvite og ca. 10% er dessertviner.

Mileştii Mici er som en underjordisk vinby: De svingete tunnelene har fått gatenavn for å hjelpe folk til å navigere og alle gatene har blitt oppkalt etter forskjellige vintyper. Faktisk er kjelleren så stor at du kan reise gjennom den med bil eller buss, og personalet sykler gjennom tunnelene for å komme seg rundt.

Og som om å ha den største vinkjelleren i verden ikke er nok, har moldoverne også verdens nest største vinkjeller – nemlig Cricovas vintunnel. Denne er mer beskjeden med sine 70 km, med en mindre vinsamling på 1,2 millioner flasker,. Likevel tiltrekker Cricova seg turister i tusenvis, samt kjendiser og offentlige figurer fra hele verden, inkludert Angela Merkel og John Kerry.

Kilde: Winerist.com

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video