DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Den norske turoperatøren Blue Duck Tours i Bucuresti : Romania er et flott reisemål for alle!

KITTY JACOBSEN har vært bosatt i Romania i flere år og har flere jern i ilden. Nå har hun også engasjert seg i driften av den eneste norske turoperatøren som har sin base i Romania, BLUE DUCK TOURS. Romaniaposten har tatt en prat med Kitty om Romania som reisemål, – sett med hennes øyne.

- Fortell hos kort om BLUE DUCK TOURS fra start fram til i dag.
Blue Duck Tours ble grunnlagt i 2013 på bakgrunn av det uriktige og negative mediebildet Romania hadde, og fortsatt har, i Norge.Vi har jevnlig hatt besøkende hvert år og har fokusert på å bygge opp kompetanse og kunnskap både hos oss selv og våre samarbeidspartnere. I skrivende stund har vi ikke hatt en eneste misfornøyd gjest og vi jobber kontinuerlig med å opprettholde denne trenden. Vi satser nå videre på å være et trygt og naturlig valg for nordiske reisende i Romania.

- Hvilke av de tilbudene dere har anbefaler du for en skandinav som vil oppleve Romania for første gang?
For barnefamilier bør Svartehavskysten oppleves om sommeren med lange strender,behagelige temperaturer og mange aktiviteter for barna. Utenom det er det i de fleste byer flere badeland og aktivitetsparker med høy standard som kan besøkes.

Draculaslottet i Bran, en halvtimes kjøring fra Brasov, er også gøy og spennende for liten og stor.En gruppe venner kan oppleve det mangfoldige og yrende bylivet i Bucuresti med blant annet “pub crawl”, vinsmaking, spa, shopping, skytebane og et fascinerende natteliv som varer til de sene nattetimer. For de som er lei av by- og natteliv kan vi anbefale en rundtur for å besøke de flotte klostrene nord Romania med storslagen natur, de vakre slottene, vingårdene, og kanskje ta en sykkel- eller fjelltur.
image
- Hvordan er prisnivået på de tilbudene dere har? Mange forventer at Romania er et billig ferieland.
Vi har håndplukket våre leverandører for at prisene skal være realistiske i forhold til det lave prisnivået som Romania fremdeles har. Som en tommelfingerregel ser vi at en ferie i Romania totalt sett blir ⅕ av en ferie i Norge og ⅓ av mer tradisjonelle destinasjoner.

- Dere er basert i Bucuresti. Hva bør man oppleve i Bucuresti hvis man har en weekend til rådighet?
Når en er i Bucuresti bør en få med seg Gamlebyen “Lipscani “med sitt yrende folkeliv, en guidet tur i Palasset, vinsmaking med lunsj/middag hos en av våre utvalgte restauranter som har spesialisert seg på nettopp dette,   en tur i Landsbymuseet, en klassisk konsert i vakre Atheneum, en spaopplevelse i særklasse hos Therme som er blant de beste i Europa med vann fra naturlige kilder, et besøk i palasset i Mogosoaia som i tillegg har en fantastisk park med restauranter og aktiviteter. Man rekker kanskje ikke alt, men det er nok å velge i og gjerne en unnskyldning til å komme tilbake.

- Hvilke steder ellers i Romania er etter din mening de mest spennende stedene å besøke?
Vi anbefaler en tur til Transylvania, trøffeljakt i vakre omgivelser, “roadtrip” til enten Transalpina eller Transfagarasan - sistnevnte kjent fra programmet “Top gear”, det vakre og eksotiske Donaudeltaet, besøk på en vingård – vel, i det hele tatt vanskelig å velge ut noe som er flottere enn det andre.

- Helt kort: Hvorfor bør nordmenn ta seg en tur til Romania?
Romania er både genuint ,flott og ekte; folket, kulturen, naturen. I tillegg er prisene fremdeles lave i forhold til i Norge og andre tradisjonelle reisemål . Hvor kan en ellers kjøpe seg et glass topp vin på restaurant til under 20 kroner?

Vi takker Kitty for praten. Og ønsker henne lykke til videre med å få nordmenn som turister til Romania.

Blue Duck Tours finner du online på http://www.blueducktours.com/nb/ Du kan kontakte dem på +40720471403 eller sende epost til info@blueducktours.com

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video