" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Hjemmekoselige pensjonater på den rumenske Svartehavskysten

Mange familier ønsker en hjemmekoselig ferie der de kan lage sin egen mat en dag i blant – og kanskje grille ute i hagen. Romania har flust med pensjonater som tar vare på sine gjester som om de skulle være sine egne venner eller slektninger. Denne typen overnatting er også den mest populære blant rumenerne selv. I sommermånedene tar gjerne rumenerne det hele på sparket og leiter opp pensjonater der og da som de synes ser trivelige ut. Som utlending langveisfra må man planlegge dette i forkant selvfølgelig. Pensjonater i Romania kalles ofte “vila”

Vi lister her noen få pensjonater vi kjenner. For videre søk på typiske steder som ikke er automatisk registrert på booking.com kan man sjekke www.infotourism.ro eller søke på siden som brukes av de fleste innfødte: https://www.olx.ro/imobiliare/cazare-turism/ For norske turister kan alle disse pensjonatene bestilles gjennom www.visitromania.no som gjør avtale med eierne.


VILA SOLWAY EFORIE NORD

Image result for Vila Solway

You Tube | https://youtu.be/tCAHMTk4R4c

Kystens eneste norskeide pensjonat.  6 gode rom, uteområde, utegrill, adgang enkelt tekjøkken. Kort gange til spahoteller og strand. Litt lenger til sentrum, men småbutikker i nabolaget. Kort vei til bussholdeplass. Åpent juni, juli, august. Vila Solway har faste norske gjester og egen avtale med www.visitromania.no  Vila Solway henter på flyplasser og jernbanestasjoner etter avtale mot kostnad.


BLUE LAGOON EFORIE NORD

Related image

http://bluelagooneforie.ro/  |

BLUE LAGOON er åpent året rundt og er en unik kombinasjon av kvalitet og lave priser – sammenlignet med tilsvarende bedrifter. Pensjonatet ligger sentralt til i starten av hovedgata i familieferiebyen Eforie Nord og vis-a vis et kjent hotell og restaurant. De fleste rom har balkong. Også rom på grunnplan. Hotellet har en liten hage der man kan grille etter avtale. Her er en fast utegrill. Eierne står alltid til disposisjon. Her kan man gå til sentrum, til sommerteateret og strendene på kort tid dvs 10 minutter. Prisene på websida er ikke helt oppdaterte, men ta kontakt med pensjonatet. Busser til Mangalia og Constanta stopper rett ved villaen. Eforie Nord sin internasjonalt kjente folklorerestaurant NUNTA ZAMFIREI ligger i nabolaget. Romprisen starter på 60 lei pr rom natt i vintersesongen, det dobbelte om sommeren.


SUMMER REST| MAMAIA NORD NAVODARI

https://www.turistinfo.ro/mamaia_nord/cazare-mamaia_nord/vila_summer_rest-c105395.html

SUMMER REST er et helt nytt toppmoderne pensjonat som ligger langs den nye bulevarden som forbinder Constanta med byen Navodari. De åpnet juli 2017 og rommene er av topp standard med alt nødvendig utstyr. Pensjonatet har også et felles kjøkken hvor gjestene kan lage sin egen mat. Ellers er det småbutikker og flere restauranter i området.

Det er kun 3 min å gå til den 12 km lange stranda som ligger rett nedenfor. Kjente klubber og stranddiskoteker ligger i nærheten. også det billige og lokalt pregede Lebada - området på stranda andre veien mot Navodari. Prisene på de enkle serveringsstedene her er de laveste på kysten. Busser til og fra Mamaia /Constanta stopper rett ved pensjonatet hver 10de minutt dagtid. Hotellet har for tiden ikke egen utegrill. Prisene starter på 150 lei pr rom pr natt i lavsesongen. Vil du bo på stranda og ha mulighet til å besøke sentrum storbyen Constanta etter en 20 min bussreise er dette stedet. Badebyen Mamaia befinner seg 10 minutters bussreise unna.


CASA LAURA | MANGALIA

image

https://www.cautpensiuni.ro/pensiune/casa-laura-mangalia-constanta/

Dette pensjonatet i midten av den vakre byen Mangalia er en perle. Her er flotte rom, felles kjøkken med  ekstra kjøleskap, utegrill på terrasse og strykejern for klær. Pensjonatet har også en betjent resepsjon som hjelper til med opplegg og info. En taxi hit fra togstasjonen  koster kon 14 NOK. Og uansett hvor de er i Mangalia går du til strendene i sentrum av byen på maks 10 min. her kan du kombinere vanlig rumensk byliv med strender og badeferie i en unik historisk setting. Mangalia er også kjent for sin vakre småbåthavn med serveringssteder og flere spahoteller i sentrum. Prisene for et rom starter på 100 lei i lavsesongen


Infogrammer om vakre Romania


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD