DEN RUMENSKE SVARTEHAVSKYSTEN   |  REISEMÅL ROMANIA   |   NYHETER   |    | Twitter |

" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

Journalister fra britiske THE INDEPENDENT har besøkt “SKREKKENS SKOG “ i Cluj Napoca

image

Journalister fra den britiske avisen "The Independent" har gjennomført en tur til et av de skumleste stedene i verden –  nemlig skogen Hoia Baciu i Cluj-Napoca. Og de har delt sine erfaringer med sine lesere i ettertid. Journalistene fra "The Independent" ble ledsaget av en guide gjennom den hjemsøkte skogen. De konkluderer med at turister som har sansen for skremmende steder heller bør velge skogen Hoia Baciu i Transylvania enn det lite skumle Draculaslottet i Bran. 

Det er på ingen måte første gang horrorskogen Hoia Baciu får internasjonal pressedekning. Den britiske avisen "The Guardian" har tidligere inkludert skogen på lista over de 10 skumleste stedene i Europa. BBC kringkastet i 2013 at den transilvanske skogen er en av de mest hjemsøkte i verden. Også den kjente publikasjonen "Travel & Leisure" inkluderer Baciuskogen som en av de skumleste stedene på jorden.

Skogen er oppkalt etter en gjeter som i gamle dager forsvant inn i skogen med 200 sauer. Siden var det ingen som så verken gjeteren Hoia eller dyrene. Slik oppstod ryktene om onde ånder og hekser i skogen. Mange viser til en oval lysning i skogen Poiana Rotunda der det ikke vokser noe som helst. Selv jordforskere har medgitt at dette er det mest rare stedet i skogen – og i alle fall sjeldent.

Internasjonalt sett kom skogen i fokus i 1968 da en militærtekniker EMIL BARNEA fotograferte det han kalte en UFO som svevet over denne nevnte lysningen “Poiana Rotunda”. Den kommunistiske regjeringen likestilte tro på det paranormale og UFO-er som galskap og sabotasje – og Barnea mistet jobben.

Siden da  og spesielt de siste fem årene - har skogen blitt ansett av mange som stadig mer skremmende. Og forlokkende for mennesker som er opptatt av mystikk. Selvoppnevnte hekser har forskøt å fjerne de onde åndene som de mener har tilhold i skogen. Muligens uten å ha lykkes …  Andre har flere ganger samlet trosfeller i grupper i skogen for å få kontakt “med en annen dismensjon”. Det eksisterer også flere historier om personer som har gått inn i skogen alene og blitt ansett som gale etter at de har kommet tilbake. En av de mest kjente historiene i nyere tid er mannen som sier han møtte en demon i skogen og deretter ble erklært sinnsforvirret. Mannen hadde demonen tatovert på brystet.

Uansett: Reiselivseffekten av historiene er betydelig. Det selger!

KILDE | RO | Jurnaliştii publicaţiei britanice „The Independent“ au făcut o excursie într-unul dintre cele mai înfricoşătoare locuri din lume - pădurea Hoia Baciu din Cluj-Napoca - şi au împărtăşit experienţa.
Citeste mai mult: adev.ro/oyqjmw

GAMLEBYEN BUCURESTI har blitt et kjent møtested for turister fra hele Europa de siste årene

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

DE RUMENSKE BADEBYENE

Badeferie på rumenske "Litoral"

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

LANDSBYMUSEET

Brasov

Brasov
Video

Europas størsta spa | www.therme.ro

Europas størsta spa | www.therme.ro
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Iasi

Iasi
Video

Barlad

Barlad
Video