" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Tre ting man bør se hvis man besøker Harghita

Trei locuri pe care trebuie să le vezi dacă ajungi în judeţul Harghita

Hvis du besøker Harghita er det tre ting du bør se: Romanias eneste vulkaninnsjø, en grotte der man sier det drypper gull fra huleveggene og en festningskirke som for noen hundre år siden ble brukt som kjøleskap – lenge før noe slikt var oppfunnet.

Innsjøen Sfanta Ana er den eneste vulkanske innsjøen i Romania, og ligger 17 kilometer fra Bixad, nær Băile Tuşnad. For flere tusen år siden var dette stedet et vulkansk fjell. Det siste utbruddet var ca 30.000 - 40.000 år siden og utbruddet delte landskapet .Deretter ble nedbørsvann akkumulert i krateret, og på denne måten  oppstod sjøen.

Landsbyen Dârjiu har nå om lag 1000 innbyggere. De har en helt spesiell tradisjon som stammer fra tider da ingen hadde hørt om kjøleskap. Den befestede kirken i landsbyen har rom som er over fem meter høye, med tykke vegger som gjør den kjølig  selv på de varmeste sommerdagen. Her har landsbyboerne deponert sine forsyninger i hundrevis av år, fra røkt bacon til sjetonger eller kjøtt. Av denne grunn  tiltrekker seg kirken seg tusenvis av nysgjerrige turister hvert år for å se det hele.Hver familie har et visst antall lagringskasser i kirken,  hvor mange er avhengig hvor mange år man kan føre slekta slekta si tilbake som fastboende i Darjui. Disse kassene overføres fra generasjon til generasjon og selges ikke uansett hva noen måtte tilby.. Landsbyboerne er stolte av sine oppbevaringskasser, og selv om de nå har egne kjøleskap, bruker de nå festningen som en ekstra lagringsplass.

Şugău – grotten er en kilometer lang og har fire nivåer. Det kan ikke besøkes i sin helhet, kun ett nivå er tilgjengelig med en 150 meter turistrute. Hulen er kjent for sine svært smale gallerier og unike formasjoner. Şugău ligger i Giurgeului-fjellene, på sørsiden av  Siposfjellet på en høyde av 1568 moh. Denne grotten er en av de representative grottene for lignende huler i de sentrale karpatiske fjellene.

Ingen vet når inngangen til grotten ble oppdaget, men det er klart at det er mer enn 100 år siden. I hulen er det konstant en strøm av luft som kontinuerlig avgir knirkelyder. De mest overtroiske sier at støyen kommer fra  åndene til de som gikk seg vill i grotten og døde på jakt etter gull.

Dette har igjen forbindelse med de eldgamle legende som sier at det drypper gull fra huleveggene. Det sies at hvert syvende år finnes det nok gull til å fylle tre blomstervaser-  men til nå har ingen klart å bli rik. Det er også sagt at bare de utvalgte kan finne gullet, og det kan kun samles en gang hvert syvende år og da  fredag før pinsedag. – Men ingen har klart i dag å finne gull……for ingen vet når det syvende året starter eller slutter


KILDE | PÅ RUMENSK | În judeţul Harghita se află singurul lac vulcanic din România, o peşteră din care picură aur, după cum spun localnicii, dar şi cetatea slăninilor, o biserică folosită pe post de frigider încă de acum câteva secole.Citeste mai mult: adev.ro/oykfnc

 

Infogrammer om vakre Romania


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania