" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

TIPS REISEMÅL BUCURESTI

clip_image002

Hallo nordmenn! Nå er Bucuresti bare en rimelig kort direkte flytur unna. Du kan fly med BLUE AIR fra Gardermoen eller med WIZZ AIR fra Torp direkte til BALKANS PARIS - som mange kaller den rumenske hovedstaden. Det tar deg rundt 3 timer en vei.

clip_image004Bucuresti kalles Balkans Paris fordi byen i 1920-årene ble preget av fransk byggekunst og byplanlegging. Det mest synlige tegnet er kopien av TRIUMFBUEN i byens sentrum. Bucuresti er- tross heftige kontraster som andre hovedsteder - en overraskende vakker by med store bulevarder og parker, en fascinerende og livlig gamleby og en serie med imponerende bygninger. Dette siste toppes av verdens nest største offentlige bygning, palasset som Ceausescu bygget og som i dag er Romanias Parlament. Og et hektisk og sjarmerende folkeliv finner man i alle bydeler, året rundt og noen steder døgnet rundt.

Blant nordmenn er Bucuresti fortsatt en ukjent destinasjon. For unge turister fra UK, Frankrike, Polen, Tyskland, Spania og Italia har derimot Bucuresti blitt et in-sted med et nattliv som er billigere og heftigere enn andre storbyer Bucuresti kan sammenligne seg med. Mer tilårskomne turister fra alle verdenshjørner strømmer nå til Bucuresti for behandinger av ulik type, inkludert tannbehandlinger, spa, en passe dose med sightseeinger og sist, men ikke minst shopping.

Bucuresti - eller Bucharest på engelsk - har mellom 1,9 millioner og 2,2 millioner innbyggere, litt avhengig av hvor man setter bygrensene. På virkedager gjør pendlere at tallet øker til det dobbelte.Det verste med Bucuresti er uten tvil gatetrafikken i rushtimene, noe som kan løses med å ta en velfungerende T-bane eller Metro som rumenerne sier. Eller bruke en sjåfør som kan snarveiene.

clip_image006

Det overrasker kanskje mange at EU i en undersøkelse i 2016 beskrev Bucuresti som en av de sikreste storbyene i Europa. Andre reiselivsstudier konstanterer at byen er blant de billigste storbyene mht overnatting, mat og drikke – og moro. En halvliter for 12 NOK og et ok restaurantmåltid for 60 NOK er mulig.Så besøkende kan nyte den rumenske hovedstaden uansett budsjett.

Du lander på OTOPENI HENRI COANDA flyplass rett utenfor byen når du kommer med fly fra Norge. Flyplassen har koden OTP og har webside http://www.bucharestairports.ro

Flyplassen er oppkalt etter en rumener som var med på å oppfinne jetmotoren. Dette er Romanias mest trafikkerte flyplass, den er ikke stor, men den er velfungerende og det er ikke mer enn 30 minutter inn til sentrum med offentlig transport på en grei dag. Bybuss 780 tar deg til hovedjernbanestasjonen GARA DE NORD og har avgang rett utenfor ankomsthallen, det samme gjør buss 783 som går til sentrum av Bucuresti. Billetter kjøper du i luka ved bussholdeplassen på flyplassen.

Selv om noen priser i Romania er oppgitt i EURO, er RON eller LEI den lokale betalingsvalutaen uansett. Det lønner seg å cashe rumensk valuta i bankautomatene i ankomst – eller avgangshallene, ikke på vekslingskontorene inne på selve flyplassen.

clip_image008Skal du ta taxi er dette nå organisert som kø av taxibiler rett utenfor terminalen. Taxiene på parkeringsplassen har ikke lenger lisens, kun de som står i kø ved terminalen.. Avgiftene er faste og drosjeprisene er listet her: http://www.bucharestairports.ro/ro/transport/taxi Her er også telefonnummer til politiet på flyplassen og Forbrukerkontoret dersom tariffene ikke overholdes.

En tur fra flyplassen til GARA DE NORD skal f.eks ikke koste mer enn maks 60 lei. En tur inn til Enhetsplassen koster ikke mer enn maks 67 lei. Så er ditt hotell inne i sentrum vil en taxitur kost deg en vei koste deg 70 lei eller rundt 140 NOK.

På oversikten i linken listet over finner du også makspriser til kysten , andre storbyer eller fjellene med taxi. – Det finnes også togforbindelse mellom hovedjernbanestasjonen GARA DE NORD og OTOPENI, men den siste biten før eller fra flyplassen er med buss. En direkte toglinje er under bygging.

For taxi inne i byen bruker vi selv appen http://www.speedtaxi.ro/v3/ som finnes både på Google Play, Windows Store og App Store. Slike apper er den sikreste, raskeste og beste måten å bestille taxi på i Bucuresti. Du får vite eksakt ankomst, pris og du kan klage til firmaet direkte om noe er lite tilfredsstillende.

clip_image010Som ellers i verden bestiller mange rom via booking.com eller trivago.com. Er du ute etter billige og gode hoteller i kategorien 3 er ofte www.tourneo.ro et bedre altarnativ, eller du finner et skandinavisk reisebyrå som har avtaler med diverse gode hoteller i byen. Vi anbefaler spesielt Norges eneste reisebyrå dedikert Romania: www.visitromania.no i Oslo. De har avtaler med flere gode hoteller over hele Romania, også i Bucuresti. Dessuten finnes det en norsk turoperatør i Bucuresti som kjenner byen og landet på stedet: www.blueducktours.com/nb/

Det er flere hoteller som ikke selger alle rommene sine via nettsider – og sesong og beliggenhet er avgjørende for prisen. Er du student og synes herberger er en grei løsning, har Bucuresti mange herberger for de som vi minimerer utleggene til overnatting, Et eksempel på slike herberger er http://www.friendshostel.ro/ hvor du får en seng for 10 euro natta.

I den motsatte delen av markedet mangler heller ikke Bucuresti utmerkede hoteller i kategorien 4 og 5. Her tilbys en rekke tjenester utover selve rommet. Et godt tips er også å finne et hotell som har henting og bringing til og fra flyplassen. Det er det flere hoteller som har mot en grei tilleggspris.

clip_image012

PROGRAM UNDER BESØKET

Bucuresti har alt man kan ønske som turist i en storby. Derfor er reisefølgets sammensetning, interesser og alder det viktigste når man planlegger en uke eller weekend i Bucuresti. Det er også lurt å inkludere litt ekstra tid til og fra aktiviteter hvis man ikke bor helt sentralt. Under følger et utvalg av tips for et variert besøk i Bucuresti:

 • - En byrundttur, gjerne med toetasjers buss etter metoden hopp –på, hopp av. Få gjerne med deg Triumfbuen før du hopper av.
 • - Et besøk i den gigantiske Parlamentsbygningen. Dette er Bucurestis mest kjente severdighet, bygget av dikatoren under kommunismen og som i dag fungerer som Romanias parlament – pluss som utstillingslokaler. Store konserter arrangeres ute foran bygningen om sommeren.
 • - Et besøk i FOLKEMUSEET, - et unikt utemuseum med bygninger fra hele Romania. Korrekt navn er „Dimitrie Gusti” National Village Museum. En oase i en hektisk storby som Bucuresti.
 • - En spasertur i den store Herastrauparken, gjerne fulgt av en båttur fra en av bryggene i parken..Også flere terasser og uterestauranter, lekeplasser for barn.
 • - Grigore Antipa National Museum of Natural History – Romanias mest oppdaterte museum med dinosaurer og det hele. Passer for alle aldre
 • - Therme spa, Europas største i sitt slag, helårsopplevelse. Minst en halv dag om du drar hit. Dyrere enn andre spa, men topp kvalitet på alle måter
 • - DIVERTILAND - Romanias største badeland med tilhørende aktivitetsavdelinger, absolutt et alternativ på en solrik sommerdag. Her går det meste av dagen. Flere serveringssteder. Andre aktiviteter tilbys i fleng som biljard, bowing, klatrevegger etc. Avhengig av sesong og tid.
 • - 4DX-kino med 3D-briller og stoler som beveger seg, lukt, lyseffekter i salen,vind som blåser etc. Anbefales: CINEMA CITY i MEGA MALL
 • - Shopping i gigantiske kjøpesentre som VERANDA, BUCURESTI MALL, AFI COTROCENI, PROMENADA MALL, MEGA MALL, BANEASA SHOPPING CITY, PARK LAKE SHOPPING CENTER bare for å nevne noen. Sistnevnte er Bucurestis eneste mall som er bevisst integrert i et grøntområde.
 • - Konsert eller utstilling i ROMEXPO eller ARENELE ROMANE. Sjekk eventlista før avreise. For barna: GLOBUS CIRCUS, Byens faste sirkus. Web: http://ro.circulglobus.ro /
 • - En kveld eller to i GAMLEBYEN, barer, restauranter, også Romanias eneste sykkelbar. En pubrunde uten mål og mening er typisk rumensk.
 • - Rumensk mat - og vinopplevelse på en anbefalt restaurant
 • - Loppemarkeder flere steder i byen. Egentlig kaller rumenerne dette bare MARKEDER, men i realiteten er dette ofte loppemarkeder med masse liv og salg av skrot og verdier i lett blanding.
 • - Glad i kitsch? Bucuresti har en serie med CHINA MALLS. Her finner du alt fra elektroniskk til rumenske suvenirer – made in China.
 • - Sportsinteressert? Kanskje du kan få med deg en fotballmatch med et av Bucurestilagene DIMANO eller ”FCSB” tidligere Steaua. På disse matchene er det het latinsk stemning og litt til. – Bucurestis topplag i kvinnehandball CSM BUCURESTI har også to norske proffspillere i stallen. Er det kamp med dem i byen, kan det ordnes billetter. Det meste av billetter selges på www.eventim.ro

clip_image014

UTFLUKTER UTENFOR BUCURESTI

Flere byråer i Bucuresti tilbyr reiser ut av Bucuresti, til kysten, til Brasov, til Draculaslottet i Bran og Peles slott i Sinaia. Etter vår mening er dette gode tilbud hvis du er en uke eller mer i Romanias hovedstad, men noe malplassert om du bare er en weekend. Det går mye tid til reising – og kysten og fjellene er en Romaniareise verdt for seg selv. En ukes badeferie på kysten, en uke i hovedstaden for eksempel fungerer utmerket-

Brans Draculaslott og det kongelige slottet Peles oppleves best praktisk og tidsmessig etter vår mening om din base er Brasov, - av mange sett på som Romanias vakreste storby. Bucuresti har nok av tilbud per se. Speiselt hvis du kun er i byen noen få dager - som sagt tidligere.

Mange nordmenn på reise vil oppleve noe annet enn det de kan hjemme. Se nye og annerledes steder og helt andre miljøer. Kanskje øverst på en slik liste i Romania er Donaudeltaet. Men Donaudeltaet kan ikke oppleves på ordentlig på en snartur fra Bucuresti. Her må du koste på deg en hel uke eller mer i dette våtmarksområdet som mange kaller Europas Amazonas.

romaniaposten@gmail.com | ©

Du finner en mer visuell presentasjon her: https://spark.adobe.com/page/1tQFxzlTDep2C/


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania