" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Parlamentet i Bucuresti - " Folkets Hus"

InShot_20170216_055123

Parlamentet i Bucuresti er kjent som verdens nest største offentlig bygning etter Pentagon - og topper turistseverdighetene i Bucuresti. Samtidig er bygningen nasjonalforsamling for landet.

Dette sier Wikipedia om bygningen: Parlamentspalasset i București, Romania, var verdens nest største administrative bygning etter Pentagon da den ble bygget. Bygningen huser i dag Romanias parlament.

Det var en av de mest overdådige og kostbare bygninger noensinne.
Mellom 1984, da byggingen startet, og 1989, da Ceausescu ble henrettet, brukte byggingen av palasset 30% av Romanias nasjonalbudsjett.
Til enhver tid var det aldri mindre enn 20.000 mennesker som arbeidet med byggingen.

Palasset ble tegnet av en arkitektgruppe på 700 arkitekter ledet av Anca Petrescu.

For å gi plass til palasset ble fire historiske områder i Bukarest (sirka 9.000 hus samt 27 kirker og synagoger, revet og 40.000 mennesker måtte flytte En million kubikkmeter hvit og rosa transilvansk marmor ble skaffet til veie ved å hakke ned to fjell, og til lysekronene ble det brukt 3.500 tonn krystall. Den største lysekronen måler 9 meter i diameter, veier 5 tonn og har 1.000 lyspærer.

Flere skoger ble ødelagt for å skaffe til veie tre til veggkleding, gulv, dører osv. Det ble brukt eik, alm og kirsebærtre, blant annet. Det ble brukt 3.500 kvadratmeter lær og 200.000 kvadratmeter tepper.

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL