" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Bucegifjellenes 10 mysterier

image

BUCEGIFJELLENE i Romania er kanskje de mest omtalte fjellene i Romania når det gjelder mystiske forhold som har opptatt lokalbefolkningen og besøkende i generasjoner. Forholdene er ikke bare  gjengitt på folkemunne, men også i ullik litteratur om fjellkjeden.

1. DAKERTRIANGELET | Dakerne skal i gamle dager ha kjent til og brukt et helt system av tunneller inne i fjellene. Ingen har funnet disse tunnellene, men noen få skal ha kjent til dem og også ha gjemt en skatt i en av dem.

2. UFERDIG JERNBANETUNNEL MED BLODIG HISTORIE | Den uferdige IZVORTUNELLEN som skulle forbinde Prahova med Dambovita skal ha blitt brukt som henrettelsessted  av tyskerne under siste verdenskrig. Tyskerne skal ha henrettet – på stedet - over 100 lokale innbyggere som jobbet med tunnelen. Securitate skal i 1985 ha ødelagt inngangen til tunellen  med sprengninger for å dekke over hva tyskerne hadde gjort. Andre mener dette siste i 1985 er oppspinn og ulogisk, og at tunnellens inngang kun ble delvis stengt av sikkerhetsårsaker.Tunnellen som ble påbegynt i 1913 ble avbrutt av den første verdenskrig , deretter påbegynt igjen i 1938 og deretter stoppet. I 1941 fikk nasistiske tropper utvidet tunellen med 480 meter, men arbeidene ble bare utført på Prahovasiden.

3. SFINXEN OG KJERRINGENE | Steinformasjonene i en høyde på 2200 meter – og spesielt SFINXEN – har blitt sammenlignet med Sfinxen i Egypt. Ekspertene sier at erosjon har skapt disse flotte skulpturene på en naturlig og unik måte. Andre mer luftige forklaringer går på at de i gamle dager er formet av mennesker som gudebilder, andre tror det er utenomjordiske vesener som har plassert Sfinxen på fjelltoppen.

4. ENERGIPYRAMIDEN  28 NOVEMBER | Hvert år samles hundrevis av personer rundt SFINXEN for å oppleve en mystisk energi som oppstår rundt Sfinxen i en pyramideform skapt av sollyset. Dette skjer kun på datoen 28 november og de som mener de har opplevde fenomenet kommer igjen og igjen hvert år.

5: HIMMELENS MUNN er et område på veien mellom Cabana Omu og Peştera hvor all tretthet forsvinner hvis du stanser på det rette stedet.

6. LIVETS VANN fra 7 vannkilder i fjellene skal etter rumensk folketro gi kraft og liv og helse til folk som drikker vannet. Dette er også noe av det reneste kildevannet som finnes i Romania, også dokumentert av mikrobiologer.

7. TÅKESTIEN DER FOLK FORSVINNER er en  Bucegimyte som har eksistert årevis og som folk hevder har hendt ofte. En sti som ender opp som en tåkevegg på rundt 20 cm skal ofte prege toppområdene og gjør at flere personer har forsvunnet for godt.Noen skal ha kommet til syne igjen i andre områder langt unna.  Sannheten er at tåken det er snakk om oppstår i et område som ikke er egnet for turister  det hele tatt-  og  som er direkte farlig med både ras og steinbruddfare.

8. VALEA ALBA er fjellenes mest populære fotturist-trase og fjellenes mest fotograferte område. Her skal det være en innfallsport til et av dalstrøkene som gjør at folk blir forvirret og mister retningssansen – sier tradisjonen. Og lokalbefolkningen mener de kan vise til forvirrede og bortkomne turister den dag i dag. Ikke umulig…

9 DE VARME STEINENE I GURA DIHAM  er et spesielt fenomen som man kan oppleve ca 4,2 km fra Bucegi. En unik varm luftstrøm er muligens det som gjør at visse steiner er varme året rundt tross vær. Steinene skal gi helse og velvære og gir fra seg en dokumentert strømenergi-. Et annet underlig og moderne fenomen er at mobiltelefonbatterier lades fort opp bare de er i nærheten av disse steinene.

10. HUNDREVIS AV JORDSKJELV I 1993 har skapt mystikk og uforklarte fenonomener. I perioden fra 4 mai til 10 juni 1993 var det daglig flere jordskjelv i Bucegifjellene som ingen helt har kunnet forklare og som det ikke ble notert effekter av i nærområdene.


Semeţi, periculoşi şi misterioşi, Munţii Bucegi sunt consideraţi în literatura cu preocupări în domeniul paranormal un adevărat „pol energetic“. De la tuneluri subterane până la „guri de rai“, cărări ireale şi locuri foarte încărcate energetic, Munţii Bucegi suscită imaginaţia celor care le străbat potecile. Există o foarte bogată literatură de specialitate pe tema misterelor şi a fenomenelor paranormale din Bucegi. Potrivit acesteia, munţii Bucegi ar fi presăraţi de locuri misterioase, zone foarte încărcate energetic, unde aparatura se declanşează singură sau oamenii resimt simptome ciudate, portaluri prin care oamenii dispar şi apar în alte locuri, la foarte mare distanţă. Despre Bucegi se mai spune că sunt presăraţi de tuneluri subterane de zeci de kilometri, dar şi de locuri în care oamenii se vindecă miraculos datorită „apei vii“ şi a „gurilor de rai“. | Citeste mai mult: adev.ro/ntzdtx

På rumensk i PDF | Ebookformat: |http://adevarul.ro/locale/ploiesti/zece-mistere-muntilor-bucegilor-apa-vie-tunelurisecrete-portaluri-guri-rai-poli-energetici-puternici-1_55e4552ff5eaafab2c1ad460/index.pdf


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania