" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Timisoara – Europas kulturhovedstad 2021

TIMI

NO | : Timișoara er med sine 319000 innbyggere Romanias tredje største by - etter Bucuresti og Cluj Napoca, men foran Iasi og Constanta, Timisoara er administrasjonsby for fylket Timis.Det store flertallet i byen er rumenere, registrerte minoriteter er tyskere, ungarere og serbere. Timisoara er kjent internasjonalt som byen der revolusjonen mot kommunistregimet startet i 1989 - men Timisoara er mer enn "revolusjonsbyen". At Timisoara har blitt kåret til EUROPAS KULTURBY 2021 forteller mye om byens evne til å ta tak og tenke framover - og vise initiativ.

Timisoara er pr 2016 blitt en kommunikasjonshub av dimensjoner etter at RYANAIR har åpnet base på byens flyplass. - Fra før har rumenske Carpatair brukt byen som base, mens andre lavprisselskaper som WIZZ AIR sammen med Tarom og Lufthansa har brukt og bruker byens flyplass ca 10 km utenfor sentrum som stopover til og fra utenlandske destinasjoner. Fra Timisoara kan man fly direkte til og fra byer som Barcelona, Berlin, București Londra, Madrid, Milano, Munchen, Roma og Paris

Fra 2017 vil man kunne fly innenlands på direktestrekningene Constanta - Timisoara, Iasi - Timisoara i tillegg til den nåværende ruten Bucuresti - Timisoara. Billettprisene på disse rutene er allerede notert som Europas laveste priser på innenlandske flybilletter.

Byen er også et stoppested på veien for reisende til Serbia og Beograd. Det er også direkte togruter fra Timisoara til Sofia, Budapest og Wien. Og til den rumenske hovedstaden Bucuresti selvfølgelig.

Nærheten til Serbia, men også til Ungarn har betydd mye for byen opp gjennom tidene. Byen var også den første byen i Europa som fikk elektrisk gatelys på slutten av 1800 - tallet. Igjen noe som forteller om byen som ikke er redd for noe nytt.

Skandinaver kjenner ikke mye til Timisoara. Mens Bucuresti, Brasov, Constanta og Cluj ofte er på skandinavers reiserute, oppfattes Timisoara som off-track rent geografisk. Det er synd - for turistene går glipp av en av Romanias flotteste storbyer med Romanias kanskje mest gjestfrie og stolte innbyggere.

Timisoara er en vakker by. Parkene er mange og store, bygningene vel bevarte og byens gamle sentrum er åpne plasser med utecafeer og sosiale aktiviteter. Timisoara er hvert år vertskap for mange festivaler. Mest kjent er byens jazz- og bluesfestivaler som i første rekke samler et noe mer modent publikum enn dance-festivalene i andre rumenske storbyer. Bare Iasi og Bucuresti har flere kulturinstitusjoner enn Timisoara.

Byens teatre har også forestillinger på tysk, serbisk, ungarsk og noen ganger bulgarsk. Timisoara er en multikulturell by i alle betydninger av ordet. Timisoara har også egen opera og et eget filharmonisk orkester.

I tillegg til trikker, trolleybusser og vanlige busser, har byen som den første i Romania denne sommeren introdusert rutekanalbåter som elvekanalen Bega i byen. Timisoara har en rekke gode hoteller og pensjonater i alle prisklasser.

RED |


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania