" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Timisoara – Europas kulturhovedstad 2021

TIMI

NO | : Timișoara er med sine 319000 innbyggere Romanias tredje største by - etter Bucuresti og Cluj Napoca, men foran Iasi og Constanta, Timisoara er administrasjonsby for fylket Timis.Det store flertallet i byen er rumenere, registrerte minoriteter er tyskere, ungarere og serbere. Timisoara er kjent internasjonalt som byen der revolusjonen mot kommunistregimet startet i 1989 - men Timisoara er mer enn "revolusjonsbyen". At Timisoara har blitt kåret til EUROPAS KULTURBY 2021 forteller mye om byens evne til å ta tak og tenke framover - og vise initiativ.

Timisoara er pr 2016 blitt en kommunikasjonshub av dimensjoner etter at RYANAIR har åpnet base på byens flyplass. - Fra før har rumenske Carpatair brukt byen som base, mens andre lavprisselskaper som WIZZ AIR sammen med Tarom og Lufthansa har brukt og bruker byens flyplass ca 10 km utenfor sentrum som stopover til og fra utenlandske destinasjoner. Fra Timisoara kan man fly direkte til og fra byer som Barcelona, Berlin, București Londra, Madrid, Milano, Munchen, Roma og Paris

Fra 2017 vil man kunne fly innenlands på direktestrekningene Constanta - Timisoara, Iasi - Timisoara i tillegg til den nåværende ruten Bucuresti - Timisoara. Billettprisene på disse rutene er allerede notert som Europas laveste priser på innenlandske flybilletter.

Byen er også et stoppested på veien for reisende til Serbia og Beograd. Det er også direkte togruter fra Timisoara til Sofia, Budapest og Wien. Og til den rumenske hovedstaden Bucuresti selvfølgelig.

Nærheten til Serbia, men også til Ungarn har betydd mye for byen opp gjennom tidene. Byen var også den første byen i Europa som fikk elektrisk gatelys på slutten av 1800 - tallet. Igjen noe som forteller om byen som ikke er redd for noe nytt.

Skandinaver kjenner ikke mye til Timisoara. Mens Bucuresti, Brasov, Constanta og Cluj ofte er på skandinavers reiserute, oppfattes Timisoara som off-track rent geografisk. Det er synd - for turistene går glipp av en av Romanias flotteste storbyer med Romanias kanskje mest gjestfrie og stolte innbyggere.

Timisoara er en vakker by. Parkene er mange og store, bygningene vel bevarte og byens gamle sentrum er åpne plasser med utecafeer og sosiale aktiviteter. Timisoara er hvert år vertskap for mange festivaler. Mest kjent er byens jazz- og bluesfestivaler som i første rekke samler et noe mer modent publikum enn dance-festivalene i andre rumenske storbyer. Bare Iasi og Bucuresti har flere kulturinstitusjoner enn Timisoara.

Byens teatre har også forestillinger på tysk, serbisk, ungarsk og noen ganger bulgarsk. Timisoara er en multikulturell by i alle betydninger av ordet. Timisoara har også egen opera og et eget filharmonisk orkester.

I tillegg til trikker, trolleybusser og vanlige busser, har byen som den første i Romania denne sommeren introdusert rutekanalbåter som elvekanalen Bega i byen. Timisoara har en rekke gode hoteller og pensjonater i alle prisklasser.

RED |

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL