" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Romania på Europas shopping mall-topp

shopping

PROTV sier at Bucuresti har over 30 store kjøpesentre og det betyr en shopping- mall pr 200000 innbyggere - noe som er mer enn både i Berlin og København. Faktisk er Romania på fjerdeplass i Europa når det gjelder antall store kjøpesentre, etter Hellas, Tyrkia og Tyskland. Og en rumener bruker i snitt 32 euro pr besøk i en mall - noe som er mer enn snittet i land som Sverige, Polen eller Tsjekkia.

Sosiologer sier at rumenere besøker shopping malls ikke bare for shopping, men for å slappe av og føle at de lever i en moderne og internasjonal verden. Mens sentre i vest ofte ligger i utkanten av byene, er ofte rumenske kjøpesentre plassert i byenes sentrum. Dette øker innbyggernes tilgang til sentrene siden mange ikke har egen bil, og at sentrene samtiidig er en fysisk del av de mest trafikkerte bydelene.

Kjøpesentrene har blitt sosiale sentre hvor man møter venner, går på kino, spiser sammen, spiller biljard, bowler eller bare er på "plimbare" - det rumenske ordet for " spasertur " - Sentrene har også ofte store gratiskonserter og fornøyelsesavdelinger - og på denne måten har blitt den nye fritidssysselen til mange rumenere, spesielt de yngre. Utsagnene til sosiologene bekreftes av undersøkelser sentrene har gjort med kunder og besøkende.

Utenlandske kommentarer går også på at rumenske kjøpesentre på mange måter er mer sammensatte og fargerike aktivitetsmessig enn i mange vestlige land. Dette trolig av samme grunn som punktene nevnt tidligere.

Kritikken mot sentrene i Romania kommer fra småbutikker i sentrum av byene som føler at de blir priset ut og overkjørt av de store i sine klassiske nærområder.

RO | Suprafata de cumparaturi pe care o avem la dispozitie in cele peste 30 de galerii comerciale ale capitalei a depasit doua milioane de metri patrati. Sunt atat de multe hipermarketuri, incat potrivit specialistilor, au ajuns sa influenteze modul in care socializeaza oamenii, obiceiurile lor de consum, dar si tipul de raportare la cultura globala.

Bucurestiul are cate un mall la fiecare 200.000 de locuitori. Asa ca unii merg mai des la magazin decat in parc, de exemplu.

Ca sa-i tina pe oameni ocupati toata ziua la un mall a aparut inclusiv un parc de aventura.

RO | VIDEO | http://stirileprotv.ro/stiri/social/bucurestenii-au-inlocuit-mersul-in-parc-cu-mersul-la-mall-cat-bani-lasa-romanii-la-o-vizita-in-centrele-comerciale.html

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL