" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

POENARI – SLOTTET: Det virkelige Draculaslottet

clip_image002

Mens Bran slott er kjent verden rundt som Draculaslottet – så har slottet I virkeligheten lite med Dracula å gjøre. Noen vil si at Bran ikke i det hele tatt har noe å gjøre med Vlad Tepes – som er modellen for Draculamyten, hverken direkte og indirekte. Vlad Tepes skal kanskje ha overnattet i Bran slott fire netter – det er det hele. Resten er glimrende promoteringsarbeid og unike illusjoner utnyttet maksimalt av lokalbefolkningen i Bran.

Det virkelige slottet til Vlad Tepes er Poenari som han tvang sine undersåtter å bygge i Arges fra midten av 1400-tallet. Dette slottet er i dag ærlig talt for det meste ruiner – og nås kun ved å spasere opp til slottet på 1400 trappetrinn. Man kan gå opp dit i perioden slottet er åpent for turister - fra mai til september.Avgiften er kun 5 lei. Oppe på Albinafjellet ved Argeselven skjønner man den kontrollen en slik plassering av Vlad Tepes sitt slott hadde i forne dager. Vlad Tepes – benevnt både som tyrann, sadist, helt og patriot i kamp mot tyrkerne - fikk navnet sitt Impåleren fordi han spiddet opp sine fangede fiender med påler og lot dem dø sakte på pålene mens han feks spiste frokost. Dette høres makabert ut – og er det selvfølgelig – men Vlad Tepes var ikke den eneste som henrettet sine fiender på denne brutale måten på denne tiden.

En Draculatur i Romania kan ha mange startpunkter og endepunkter. Sighisoara er fødebyen til Vlad Tepes og Targoviste er byen han forsvarte lenge mot tyrkerne – men dette er annen historie turistmessig. En enkel reise til Poeneri kan kombineres med en overnatting på ja selvfølgelig - Pensjonat Dracula .Pensjonat DRACULA finnes feks kun 1 km fra Poenarislottet i tettstedet Capateni. Og et rom koster kun 100 lei – og alt til en ok standard. Pensjonat Dracula: http://www.plecat.ro/cazare/romania/arges/capatanenii-ungureni/complex-turistic--1128--dracula.htm

CURTEA DE ARGES er et greit utgangspunkt for besøk til POENARISLOTTET. Enten man kommer fra Brasov med buss eller med tog fra Bucuresti til Cutea de Arges via lokaltog fra Pitesti.

TOG Pitesti (09:35) - Curtea de Arges (10:20)
TOG Pitesti (20:35) - Curtea de Arges (21:20)

Fra CURTEA DE ARGES tar det 40 minutter med lokalbuss til CAPATANENI – hvor du har bestlt rom på feks Pensjonat Dracula. Herfra kan du gå til fots en halvtimes tid før du ser POENARISLOTTET . Deretter er det bare å klatre opp dit.


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania