" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Skal du ta toget i Romania?

Tog

GENERELT: - Romanias største togselskap er det statlige CFR. De dekker togtransport over hele Romania med ulike togstandarder. De raskeste er mellom de store byene. Selskapet er under oppdatering når det gjelder togvogner.  I tillegg har Romania tre private togselskap på passasjersiden: REGIOTRANS,  TRANSFEROVIAR og SOFTRANS. De to første dekker linjer CFR har lagt ned lokalt, men har også forbindelser til hovedstaden og andre store byer fra mellomstore rumenske byer, ofte med flere stopp enn CFR har på samme strekninger. SOFTRANS er et nytt selskap som med egenproduserte moderne togsett dekker CRAIOVA – BUCURESTI – BRASOV | CONSTANTA.

PRISER: - De private selskapene er billigere enn statlige CFR. Prisene kalkuleres pr kilometer.CFR har tog i ulike prisklasser avhengig av reisetid mellom hovedstasjonene. Det finnes også en rekke rabatter med CFR som de ikke gir deg automatisk hvis du ikke ber om det spesielt. En slik rabatt er MINIGRUPPE når 2 – 5 personer reiser sammen. Online billetter er litt billigere enn de kjøpt på stasjonene.

BILLETTER: – Alle togselskap selger billetter online. Billettene printes ut eller spares som bilde på smartphone eller nettbrett. Gjelder sammen med gyldig id. På SOFTRANS kan man reservere plass og betale i toget. CFR har dessuten billettautomater på alle togstasjoner av betydning i tillegg til salg fra luker. Billetter online fungerer utmerket, men må som regel kjøpes minst 24 timer før avreise. Og bytte av online billett tar tid og er kronglete hvis du må bytte reisetider seinere enn en uke før avreise. Her finner du tider, priser og billetter for de ulike selskapene:

STANDARD:

  • CFR: Varierer fra utmerket til enkle og primitive lokaltogvogner. Alle togsettene under oppdatering. Tar tid, men flere sett har nå aircondtion, mer moderne toalett og wifi. Liten forskjell i standard på første og andre klasse. Kun bedre plass på første klasse i toppsesonger som jul, påske og sommerferie.
  • SOFTRANS: Moderne oppdaterte togsett. Wifi og store moderne toalett. Også tilpasset funksjonshemmede.
  • REGIOTRANS: Enkel mellomstandard hele veien. Wifi på enkelte tog.
  • TRANSFEROVIAR: Enkel mellomstandard hele veien

SERVICE OMBORD:

  • CFR: Tog med restaurantvogn eller bar er merket med slikt ikon i tidtabellene online. Det samme gjelde vogner beregnet for sykler eller liggeplass | sovevogn. Alle regionale tog med CFR har eget togpoliti ombord, enten i sivil eller i uniform. Tog uten resurantvogn kan ha trillevognsalg, men dette er aldri kunngjort i forkant. Så drikke og litt mat innkjøpt på stasjonen i forkant kan være nyttig på lange togreiser.
  • SOFTRANS: Kaffeautomat ombord.
  • REGIOTRANS | FEROVIARTRANS: Ingen tjenester ombord.

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL