" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Skal du ta toget i Romania?

Tog

GENERELT: - Romanias største togselskap er det statlige CFR. De dekker togtransport over hele Romania med ulike togstandarder. De raskeste er mellom de store byene. Selskapet er under oppdatering når det gjelder togvogner.  I tillegg har Romania tre private togselskap på passasjersiden: REGIOTRANS,  TRANSFEROVIAR og SOFTRANS. De to første dekker linjer CFR har lagt ned lokalt, men har også forbindelser til hovedstaden og andre store byer fra mellomstore rumenske byer, ofte med flere stopp enn CFR har på samme strekninger. SOFTRANS er et nytt selskap som med egenproduserte moderne togsett dekker CRAIOVA – BUCURESTI – BRASOV | CONSTANTA.

PRISER: - De private selskapene er billigere enn statlige CFR. Prisene kalkuleres pr kilometer.CFR har tog i ulike prisklasser avhengig av reisetid mellom hovedstasjonene. Det finnes også en rekke rabatter med CFR som de ikke gir deg automatisk hvis du ikke ber om det spesielt. En slik rabatt er MINIGRUPPE når 2 – 5 personer reiser sammen. Online billetter er litt billigere enn de kjøpt på stasjonene.

BILLETTER: – Alle togselskap selger billetter online. Billettene printes ut eller spares som bilde på smartphone eller nettbrett. Gjelder sammen med gyldig id. På SOFTRANS kan man reservere plass og betale i toget. CFR har dessuten billettautomater på alle togstasjoner av betydning i tillegg til salg fra luker. Billetter online fungerer utmerket, men må som regel kjøpes minst 24 timer før avreise. Og bytte av online billett tar tid og er kronglete hvis du må bytte reisetider seinere enn en uke før avreise. Her finner du tider, priser og billetter for de ulike selskapene:

STANDARD:

  • CFR: Varierer fra utmerket til enkle og primitive lokaltogvogner. Alle togsettene under oppdatering. Tar tid, men flere sett har nå aircondtion, mer moderne toalett og wifi. Liten forskjell i standard på første og andre klasse. Kun bedre plass på første klasse i toppsesonger som jul, påske og sommerferie.
  • SOFTRANS: Moderne oppdaterte togsett. Wifi og store moderne toalett. Også tilpasset funksjonshemmede.
  • REGIOTRANS: Enkel mellomstandard hele veien. Wifi på enkelte tog.
  • TRANSFEROVIAR: Enkel mellomstandard hele veien

SERVICE OMBORD:

  • CFR: Tog med restaurantvogn eller bar er merket med slikt ikon i tidtabellene online. Det samme gjelde vogner beregnet for sykler eller liggeplass | sovevogn. Alle regionale tog med CFR har eget togpoliti ombord, enten i sivil eller i uniform. Tog uten resurantvogn kan ha trillevognsalg, men dette er aldri kunngjort i forkant. Så drikke og litt mat innkjøpt på stasjonen i forkant kan være nyttig på lange togreiser.
  • SOFTRANS: Kaffeautomat ombord.
  • REGIOTRANS | FEROVIARTRANS: Ingen tjenester ombord.

Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania