" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Rumenske badebyer | MAMAIA NORD NAVODARI

image
Det lange navnet Mamaia Nord Navodari dekker  en lang strand på flere kilometer mellom Mamaia og byen Navodari. Der Mamaia slutter, slutter også kommunen Constanta og kommunen Navodari overtar. Muligens for å fortelle turistene at Mamaia - stranda  er mer enn selve Mamaia, lanserte man MAMAIA NORD også i promoteringen av strekningen.  For et titalls år siden var Mamaia Nord en relativt øde strandstrekning, kun med et par campingplasser, et par nudiststrender og små gjestehus på andre siden av hovedveien. 

I dag er hele området forvandlet til Romanias nyeste investeringsområde for strandturisme. Det bygges på nær sagt alle ledige tomtearealer, hotell etter hotell sopper opp både nær stranda og på andre siden av hovedveien i bakkene som ender ut ved kanalen mot Navodari by.  

Det er den nye motorveien – eller MAMAIA BULEVARD på fint – som nå endelig er ferdig – som har katalysert byggeinteressen ytterligere - ikke minst fra arabiske og andre utenlandske investorer.  Det fine med MAMAIA NORD NAVODARI er at her finnes det noe for alle budsjetter. Fra de luksuriøse hotellene PHOENICIA og REGIA, til flere middelklassehoteller i mindre format , villaer og pensjonater, mindre private gjestehus - til flere trivelige campingplasser med hytter.

Mange trodde at etter etableringen av kystens mest gigantiske hotellanlegg PHOENICIA ville prisene i hele området stige, også på servering, utleie og andre tjenester-. Men det har ikke skjedd. Mamaia Nord er rimeligere enn Mamaia. Rundt de gamle feriekoloniene ved PLAJA LEBADA ved innfarten til Navodari by er prisene på mat – og drikke de rimeligste på hele kysten. Noen vil si at dette siste området av Mamaia Nord  er rufsete og enkelt – gjerne det – men stranda er fantastisk og her er det vanlige innfødte som koser seg, ikke globetrottere.

Den store nyheten i Navodari er den 5 km lange strandpromenaden som er bygget av Navodari kommune med EU – midler. Denne går hele veien fra Navodari til Constanta kommune. Her er det spasersti, sykkelsti, benker hver tiende meter og stolper med solarlamper  for hver femtiende meter. Et utrolig prosjekt som ingen lenger ler av - og som blant annet syklistene er begeistret over.

Det er langgrunt hele veien i Mamaia Nord og ypperlig for barn de fleste steder. Badevakter i tårn passer på og varsler hvis farlige strømninger oppstår. Man kan også velge mellom klart avgrensede områder der man kan leie strandstol, strandtelt eller strandhytte – og områder der man kan være helt for seg selv. Små motorbåter kommer inn i strandkanten i toppsesongen og tilbyr  en times båtturer ute på Svarthavet for en rimelig penge. Båtene hever anker når de er fylt opp av passasjerer.

Den lange og romslige stranda åpner for flere soner som er satt av til utleie av vannski, kitesurfing – og kitesurfingskoler. Her er også flere klubber og stranddiskoteker, men alle plassert i god avstand fra hverandre og plassert diskret i ett med strandmiljøet ellers. Flere av disse klubbene er innesteder for eliten i den rumenske hovedstaden, de fungerer som terrasser om dagen og som klubber om kvelden og natta. Også noen av disse områdene midt mellom Mamaia og Navodari har gigantiske utekonserter med kjente artister i dance – og hiphopkategorien på stranda midtsommers.

Skal man være kritisk dreier det seg om området  rett før Lebaba i det som er tenkt som en ny bydel av Navodari - med privatvillaer med rektangulære asfalterte  gater et par hundre meter fra stranda. Her virker byggingen kaotisk og har gjort det i flere år. Flere hus er ikke ferdige – trolig fordi eierne har gått tom for finanser. Ikke uvanlig i Romania, men å tillate et kvartal med halvgjorte villaer i et turistområde er lite estetisk. Når det er sagt, kan man lett unngå dette lille området i et så stort strand – og naturområde som Navodari Mamaia Nord. Og hvis villaene en dag blir ferdige, blir det rett så vakkert.

Og Romanias største vannpark med dobbeltløsning bygges rett ved TABARA NAVODARI. Denne vannparken skal i tillegg til et svært uteområde også ha et inne – badeland som kan brukes året rundt. I tillegg til et badeland i storformat skal også parken ha vannbasseng med olympiske mål for internasjonale konkurranser.

Den rumenske TV-stasjonen PROTV kalte MAMAIA NORD NAVODARI for Romanias triveligste, mest varierte og spennende badeby de siste somrene. Det er ingen grunn til å tro at superlativene blir færre framover.

Til Mamaia Nord Navodari kommer du med større lokalbusser - og mindre minibusser -  fra bussholdeplassen  CITY PARK MALL i Constanta, avgang hver 10 min på dagtid. - Fra jernbanestasjonen i Constanta går det minibusser ca hver halvtime på dagtid.. Minibussene er merket Mamaia og Navodari. Disse minibussene står parkert på stasjonsområdet  -  etter de større bussene til Bucuresti - litt til venstre når man kommer ut av jernbanestasjonsbygningen.

En taxi fra jernbanestasjonen i Constanta til Mamaia Nord Navodari vil koste deg rundt 50 – 60 lei , avhengig av hvor på strandstripa du skal.


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania