" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

RED |: Klart for årets sesong ved kysten

image

Årets påskefeiring i Romania er spesiell. 1 mai og rumensk første påskedag sammenfaller. De fleste rumenere feirer påske fra og med midnatt påskeaften og til og med andre påskedag. Tradisjonene er mange, og måltidet sammen med venner og familie første påskedag er på mange måter årets viktigste sammenkomst.

1 mai er både offisielt og uformelt sesongåpning på den rumenske kysten. På papiret er badesesongen fra 1 mai til 15 september, men det hele avhenger av været. Bortsett fra 1 mai. Titusener av festglade bohemer, rockere, vanlige nysgjerrige og unge – eller de som gjerne vil være unge - de reiser til Vama Veche for å feste på stranda der et par dager. Uansett vær.Dette er med tida blitt en tradisjon som fungerte selv under kommunismen.  Folk telter på stranda eller leier et rom på småhotellene eller pensjonatene i det lille tettstedet - og tar de neste timene som det faller seg.  Å tilbringe 1 mai i Vama Veche forteller mye om Romania og rumenere, og den store variasjonen landet har når det gjelder kultur, sosiale ferdigheter og evnen til å ha det moro sammen uansett rammene andre gir deg.

De som har penger og en mer flashy livsstil tilbringer 1 mai i Mamaia på et bedre hotell. Både Vama og Mamaia er årlig fullbooket noen dager rundt 1 mai – så også i år. Klubbene i Mamia har åpnet, det samme har restaurantene. De andre byene feirer 1 mai i en mer beskjeden stil.  Her er sesongstarten egentlig i slutten av mai og i begynnelsen av juni. Unntaket er Mamaia Nord Navodari der ungdom som liker hip-hop og dance - musikk samles på stranda til SUNWAVES- festival. Antallet fans tidligere sesongåpninger har vært pår rundt 20000 ved slike festivaler på samme sted.

Etter 1 mai-helgen roer det hele seg garantert ned. Mai er den romslige måneden i alle rumenske badebyer. Det er billig på hotellene og med godt vær kan mai være en fantastisk måned på den rumenske rivieraen.

Årets sommersesong i alle de rumenske badebyene har flere positive trekk om vi skal tro media. Dobbelt så mange utlendinger har bestilt overnatting i forkant enn tidligere år. All – inclusive hotellene har blitt flere og er en suksess. Tilbud i komplekser med ferieleiligheter er blitt omfattende sammenlignet med “gamle dager”, da denne typen feriebolig var en mangelvare i Romania. Situasjonen i Tyrkia og immigrasjonsbølgene til Hellas har sannsynligvis også ført til at flere rumenere velger å feriere hjemme. Stranda Corbu nord for Navodari har blitt satt under ryddig administrasjon og flere kvadratmeter med strand er gjenvunnet fra havet i Constantasonen.

Av usikre faktorer er strandpromenadene i Eforiebyene som ennå ikke er garantert sikret mot utrasing ved regnfall. Presset som nå rettes mot de ansvarlige er så stort at man håper noe vil bli gjort fort. En annen faktor som mange undrer seg over er fylkesbestemmelsene om at det ikke skal være musikk på stranda etter kl 20:00 – med unntak av diskoteker som har overbygg -  og at det ikke skal selges mat og drikke direkte på stranda.  Mange tror dette kun er et forsøk på å styre inntektene til de store hotellene som ligger ved stranda og ikke på stranda. En annen lov om at strandområdene skal ha 30% ledig plass til folk som vil sole seg uten å måtte betale for solstol, er blitt godt mottatt.

RED | MR T

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL