" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

RED |: Klart for årets sesong ved kysten

image

Årets påskefeiring i Romania er spesiell. 1 mai og rumensk første påskedag sammenfaller. De fleste rumenere feirer påske fra og med midnatt påskeaften og til og med andre påskedag. Tradisjonene er mange, og måltidet sammen med venner og familie første påskedag er på mange måter årets viktigste sammenkomst.

1 mai er både offisielt og uformelt sesongåpning på den rumenske kysten. På papiret er badesesongen fra 1 mai til 15 september, men det hele avhenger av været. Bortsett fra 1 mai. Titusener av festglade bohemer, rockere, vanlige nysgjerrige og unge – eller de som gjerne vil være unge - de reiser til Vama Veche for å feste på stranda der et par dager. Uansett vær.Dette er med tida blitt en tradisjon som fungerte selv under kommunismen.  Folk telter på stranda eller leier et rom på småhotellene eller pensjonatene i det lille tettstedet - og tar de neste timene som det faller seg.  Å tilbringe 1 mai i Vama Veche forteller mye om Romania og rumenere, og den store variasjonen landet har når det gjelder kultur, sosiale ferdigheter og evnen til å ha det moro sammen uansett rammene andre gir deg.

De som har penger og en mer flashy livsstil tilbringer 1 mai i Mamaia på et bedre hotell. Både Vama og Mamaia er årlig fullbooket noen dager rundt 1 mai – så også i år. Klubbene i Mamia har åpnet, det samme har restaurantene. De andre byene feirer 1 mai i en mer beskjeden stil.  Her er sesongstarten egentlig i slutten av mai og i begynnelsen av juni. Unntaket er Mamaia Nord Navodari der ungdom som liker hip-hop og dance - musikk samles på stranda til SUNWAVES- festival. Antallet fans tidligere sesongåpninger har vært pår rundt 20000 ved slike festivaler på samme sted.

Etter 1 mai-helgen roer det hele seg garantert ned. Mai er den romslige måneden i alle rumenske badebyer. Det er billig på hotellene og med godt vær kan mai være en fantastisk måned på den rumenske rivieraen.

Årets sommersesong i alle de rumenske badebyene har flere positive trekk om vi skal tro media. Dobbelt så mange utlendinger har bestilt overnatting i forkant enn tidligere år. All – inclusive hotellene har blitt flere og er en suksess. Tilbud i komplekser med ferieleiligheter er blitt omfattende sammenlignet med “gamle dager”, da denne typen feriebolig var en mangelvare i Romania. Situasjonen i Tyrkia og immigrasjonsbølgene til Hellas har sannsynligvis også ført til at flere rumenere velger å feriere hjemme. Stranda Corbu nord for Navodari har blitt satt under ryddig administrasjon og flere kvadratmeter med strand er gjenvunnet fra havet i Constantasonen.

Av usikre faktorer er strandpromenadene i Eforiebyene som ennå ikke er garantert sikret mot utrasing ved regnfall. Presset som nå rettes mot de ansvarlige er så stort at man håper noe vil bli gjort fort. En annen faktor som mange undrer seg over er fylkesbestemmelsene om at det ikke skal være musikk på stranda etter kl 20:00 – med unntak av diskoteker som har overbygg -  og at det ikke skal selges mat og drikke direkte på stranda.  Mange tror dette kun er et forsøk på å styre inntektene til de store hotellene som ligger ved stranda og ikke på stranda. En annen lov om at strandområdene skal ha 30% ledig plass til folk som vil sole seg uten å måtte betale for solstol, er blitt godt mottatt.

RED | MR T


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania