" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Verdens sjuende vakreste strand: Corbu

PLAJA

For det første: CORBU er ingen badeby, men et tettsted som har verdens sjuende vakreste strand PLAJA CORBU noen km unna. Dette hvis vi skal tro et amerikansk magasin anno 2015.

Plaja Corbu er et par kilometer lang og finnes nord for Navodari mot Histria og ca 35 km fra Constanta havn. Etter snart 10 år i dette landet er det bare å tilstå at PLAJA CORBU er en av det vakreste og herligste strandstripene man kan oppholde seg på i Romania. Bare Vadu litt lenger når overgår etter vår mening PLAJA CORBU. Vel og merke hvis man liker relativt øde strender uten kommers og mas. Vadu og Corbu er ikke noe for de som liker strender av typen ARENAL på Mallorca, les: Mamaia

Den amerikanske omtalen er i ferd med å endre PLAJA CORBU til et VAMA nr 2, men bedre og mer gjennomtenkt. Sommeren 2015 sin invasjon av utenlandske turister på en strand uten strandtjenester og toalettsystem fikk turistmyndighetene til å våkne med et røkk. Denne sommeren skal det være badevakter på plass, et toalettsystem og enkle overnattingstilbud på stranda og flere i nærområdene. Og ikke minst et busssystem som bringer turister til og fra i alle fall et par ganger om dagen.

Mange sier det er synd Corbu bygges ut, men det er ikke andre alternativer siden stranda allerede er på destiansjonskartet for mange. Så en ryddig og kontrollert organisering av stranda er på sin plass. Tyske investorer står på vent. Hva det betyr vil framtida vise, men naturvernlover har stoppet de store utbyggingene.. Inntil 2016 var Plaja Corbu definert som et vernet reservatområde - uten at dette i praksis begrenset bruken av stranda. Et vedtak tidlig 2016 har presisert PLAJA CORBU som en ny offentlig strand på den rumenske riviera, dog i et verneverdig naturområde. Et vedtak som forhåpentligvis åpner for en åpen og kontrollert balanse mellom bruk og naturvern.

Tettstedet CORBU har tilbudt overnatting i villaer og pensjonater i mange år, dette tilbudet er blitt vesentlig utvidet i år. Også noen har svømmebasseng.Trivelig overnatting for det meste i landlige omgivelser i et terreng som nærmer seg Donaudeltaet og masse natur på alle kanter.

PLAJA CORBU og CORBU er stedet for deg som vil vekk fra det hele. Enten i telt eller på et mer komfortabelt pensjonat - med en strandopplevelse som gir ro i sjela.


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD