" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

News | De siste innleggene om rumensk reiseliv
This site:About Romania as a travel destination in the Norwegian language

Neptun – badebyen som var diktatorens favorittsted på Svarthavskysten

Neptunu

De som har levd lenge og besøkt den rumenske riviera under kommunismen - vet at NEPTUN var stedet for den kommunistiske elite, inkludert diktatoren selv. Den gang da var NEPTUN mer elegant og oppdatert enn Mamaia - og ferierte man i Neptun var det et signal om høy sosial status. Og muligens gode forbindelser.

Mye har forandret seg siden da selvfølgelig, men Neptun er fortsatt behagelig elegant, tilbakelent og velfungerende. Neptun har natteliv, fordums storhet, oppdatert status og flere forsøk på storrenoveringer. Et par av kystens heftigste nattklubber ligger her. En kommunistisk laget lagune utgjør et vellykket innslag i strandlivet i sentrum. Her er parker, butikker og hoteller i alle kategorier - inkludert spa i mindre format. Strendene er rene og godt vedlikeholdt, i alle fall i deler av sesongen.

Et av Ceausescus største sommerpalasser ligger her og blir nå brukt som presidental sommerbolig og representasjonslokale.. Så litt har d’herrer anno 2016 å takke diktatoren for.

Når Neptun svinger seg nordover blir stedet kallt Olimp.
Olimp har fine strandbukter, tre store hotellkomplekser som huser det meste og er tilbakelent og preget av diskret latmannsliv. Noen kaller stedet forlatt, men det er personer som liker å ha mange rundt seg. Det er sjelden folksomt på strendene. Man kan gå fra Neptun til Olimp på et drøyt kvarter..

Den sørlige delen av Neptun kalles Jupiter og selv om det regnes som en egen badeby er det på mange måter en forlengelse av Neptun. Her finnes en av kystens beste campingplasser blant annet.

Sommertogene med direkte forbindelse til Bucuresti stopper i Neptun Ellers må man ta lokalbuss til Mangalia og derfra buss til Bucuresti via Constanta.

Reiselyst? www.visitromania.no tar deg til Neptun


Alt du trenger å vite for å ordne deg en ferie på den rumenske sommer - riviera

SUNT VINURI

SUNT VINURI
RUMENSK VIN I NORGE

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

ROMANIAS HOVEDSTAD

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

VÅR FACEBOOKSIDE

VÅR FACEBOOKSIDE
Destinasjon Romania

INNHOLD