" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Neptun – badebyen som var diktatorens favorittsted på Svarthavskysten

Neptunu

De som har levd lenge og besøkt den rumenske riviera under kommunismen - vet at NEPTUN var stedet for den kommunistiske elite, inkludert diktatoren selv. Den gang da var NEPTUN mer elegant og oppdatert enn Mamaia - og ferierte man i Neptun var det et signal om høy sosial status. Og muligens gode forbindelser.

Mye har forandret seg siden da selvfølgelig, men Neptun er fortsatt behagelig elegant, tilbakelent og velfungerende. Neptun har natteliv, fordums storhet, oppdatert status og flere forsøk på storrenoveringer. Et par av kystens heftigste nattklubber ligger her. En kommunistisk laget lagune utgjør et vellykket innslag i strandlivet i sentrum. Her er parker, butikker og hoteller i alle kategorier - inkludert spa i mindre format. Strendene er rene og godt vedlikeholdt, i alle fall i deler av sesongen.

Et av Ceausescus største sommerpalasser ligger her og blir nå brukt som presidental sommerbolig og representasjonslokale.. Så litt har d’herrer anno 2016 å takke diktatoren for.

Når Neptun svinger seg nordover blir stedet kallt Olimp.
Olimp har fine strandbukter, tre store hotellkomplekser som huser det meste og er tilbakelent og preget av diskret latmannsliv. Noen kaller stedet forlatt, men det er personer som liker å ha mange rundt seg. Det er sjelden folksomt på strendene. Man kan gå fra Neptun til Olimp på et drøyt kvarter..

Den sørlige delen av Neptun kalles Jupiter og selv om det regnes som en egen badeby er det på mange måter en forlengelse av Neptun. Her finnes en av kystens beste campingplasser blant annet.

Sommertogene med direkte forbindelse til Bucuresti stopper i Neptun Ellers må man ta lokalbuss til Mangalia og derfra buss til Bucuresti via Constanta.

Reiselyst? www.visitromania.no tar deg til Neptun

DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

INNHOLD