" Kom som en gjest, dra som en venn "

" Kom som en gjest, dra som en venn "

VELKOMMEN TIL ROMANIA!

Det siste kalenderåret økte turismen til Romania med 12%. På de siste ti årene er antallet utenlandske turister i Romania fordoblet. Den mest dramatiske økningen har skjedd de siste tre årene, Først og fremst fordi standarden på hoteller og destinasjoner er vesentlig forbedret , internasjonal presse skryter av landet som billig og spennende - og fordi Romania er et trygt reisemål i en turbulent verden
. LES MER |


News | De siste innleggene om rumensk reiseliv

Foran sommersesongen: VAMA VECHEHvis man vil besøke alle de rumenske badebyene kan man starte lengst i sør ved grensa til Bulgaria.Man er fortsatt i fylket Constanta og den første badebyen heter Vama Veche, ” det gamle tollstedet”

VAMA VECHE er bohemenes og hippienes strand - eller stedet vil i alle fall være det. Til og med under det strikte kommunistdiktaturet var Vama Veche et fristed for skap - protestanter i ulike utgaver. Til og med kjente kommunister har i ettertid innrømmet at de skeiet ut litt under ferie i Vama Veche.

Problemet i dag er bare at det ikke finnes noe særlig med bohemer i dette landet – og hippiene har gått ut på dato.. Men alle kan jo late som på sommerstid. Rockerne derimot har overlevd det meste, og Vama er Romanias desidert mest rocka badeby med regelmessige og tunge rockefestivaler - og dertil egnede siluetter, kostymer, effekter og symboler.

Vama Veche er en knøttliten landsby med en kultstrand som ikke er noe spesiell i seg selv, men som med sine campingstoler, telt og fiffige matserveringer absolutt er et trivelig sted å være. Noen få dager. Nudisme praktisreres sånn uten videre dersom lyst - uten definerte tekstilløse områder. Nakenheten kan forstyrre den bluferdige, men sådanne frekventerer neppe dette området uansett.
Konserter i toppsesongen gjør Vama Veche livlig døgnet rundt.

Aldersgruppene er allsidige ( i motsetning til Costinesti) , her er nudister i pensjonsalderen og hippe nymfer fra Bucuresti med muskel - Casanovaer på slep. Og amerikanske studenter som lurer på om de skal kaste tekstilene og late som de har glemt at de kommer fra moralbeltet. Stranda ryddes manuelt, men ikke systematisk, så leftovers fra siste partyrangel dukker opp her og der. Dessverre. Servicen til de som selger noe derimot er upåklagelig.

Vama er i forandring.Flere hotellbosser vil bygge komplekser i området, men protestene fra faste Vamagjester og andre er heftige hver gang og lokale myndigheter nøler med byggeløyvene.Store hoteller vil ødelegge badebyen sier motstanderne, - som mener at "fitzene" - snobbene - klarer seg med Mamaia. I mellomtiden har Vama blitt dyrere og er ikke så veldig mye billigere enn Mamaia i populære ferieperioder - underlig nok.

Vama Veche er folketett i helgene fra medio juli til medio august. Videre opp langs klippene ligger DOI MAI, en fiskerlandsby med noen strandstriper gjemt inne blant klippesteiner - og ellers meget anonym sammenlignet med Vama.

Vama Veche forbindes også av alle rumenere med feiringen av 1 mai. Uansett vær - og føreforhold er badebyen smekkfull to - tre dager rundt månedsskiftet april /mai. Det hele som en ungdommelig og fresk markering av at sommersesongen har startet ved den rumenske kysten. | RED | MR T |


DIREKTEFLY TIL ROMANIA

TIPS BUCURESTI

Bucuresti- Romanias hovedstad

Den rumenske riviera | Om de rumenske badebyene på norsk

Rumenske badebyer: SATURN

THERME BUCURESTI

THERME BUCURESTI
Therme Bucuresti er Europas største spa åpnet i januar 2016.Klikk bildet for en presentasjon

BAIA MARE

BAIA MARE
BAIA MARE | ROMANIA - Baia Mare har omtrent 124000 innbyggere og er hovedstad i Maramures fylke i Romania. Byen befinner seg 70 km fra Ungarn og 50 km fra grensen til Ukraina. Til Bucuresti er det 600 km. Byen er kjent for sine vakre omgivelser i form av et landskap som går over til fjell med en høyde på rundt 1400 moh. Området er også kjent for sine trekirker | WEB | ENG | KLIKK BILDET

VISIT ROMANIA 2017

Navodari Mamaia Nord - Mamaia i et romsligere format

Navodari Mamaia Nord -  Mamaia i et romsligere format
Den 8 km lange Mamaiastranda er en del av to kommuner, Constanta og Navodari. Den nordlige delen i Navodari kommune utvikles i ekspressfart og er den badebyen der det investeres mest akkurat nå. Den nye motorveien til Navodari gjør tilgangen til strendene i Navodari raskere og flere romslige og elegante hoteller med strandtjenester er kystens nye trekkplaster turistmessig sommerstid | KLIKK BILDET FOR MER OM BADEBYEN PÅ NORSK

MEDIA OM ROMANIA SOM REISEMÅL

INNHOLD